blog

TREND HUNTS, innovations, future findings & more.

Green Challenge Pop-Up

Wil je verandering dan moet je in beweging komen. De Green Challenge Pop-up biedt praktische handvatten en daagt mensen uit tot een inspirerende duurzaamheidsactie.

Lees meer

Vernieuwende Kieswijzers

Nieuwe politieke partijen én nieuwe kieswijzers. Op 17 maart mogen we naar de stembus. Future Nomads zette voor jou de 8 meest vernieuwende kieswijzers op een rij.

Lees meer

A Future Call With… De

Tijdens deze Future Call sprak Future Nomads met changemakers Dylan en Larissa over De Sociale Agenda en hun missie om jongeren te betrekken bij maatschappelijke ontwikkelingen en de politiek.

Lees meer

Durable Afterlife

De dood is een heftig, zwaar en een ongemakkelijk onderwerp. Je staat er misschien niet graag bij stil en hebt het er niet snel over. Desondanks vinden er rondom dit thema een hoop ontwikkelingen plaats. Zo lijkt de dood steeds minder definitief en kun je voortbestaan als hologram of in de natuur.

Lees meer

Wie is Generatie Alpha?

Er worden wereldwijd iedere week 2,5 miljoen generatie Alfa baby’s geboren. Binnen 4 jaar zullen zij het aantal babyboomers overtreffen. Gaan zij de wereld redden van klimaatproblemen, racisme en corruptie?

Lees meer

Hololasting

Na je dood terugkeren om je nabestaanden toe te spreken klinkt onwerkelijk, maar sinds kort is het levensecht. Afscheid nemen bestaat in de toekomst wellicht niet meer. Je geliefde een boodschap nalaten voor op je uitvaart of op een ander moment kan door middel van een hologram.

Lees meer

Gamepaigning

Steeds vaker zien we creatieve manieren van campagne voeren dat aansluit bij de belevingswereld van (jonge) mensen en technologische ontwikkelingen daarvoor inzet.

Lees meer

Loop Living Cocoon

Het menselijk lichaam bevat veel giftige stoffen en milieuvriendelijke begrafenissen zijn in opmars. Volledig klimaatneutraal overlijden is nu nog een toekomstdroom, maar de Living Cocoon maakt het al groener.

Lees meer

Tech Revolutie in Musea

Instamusea worden steeds populairder; waar kunst tot leven komt, de mens zich in het middelpunt waant van een beleving, en de perfecte plaatjes je helpen jouw online te onderscheiden.

Lees meer