Green Challenge Pop-Up

Wil je verandering dan moet je in beweging komen. De afgelopen jaren wordt men zich steeds bewuster van duurzaamheid en het belang daarvan voor een betere wereld. Toch weten we niet altijd waar te beginnen of wordt de eigen bijdragen van het individu onderschat. De Green Challenge Pop-up, bedacht door Kevin Welie, biedt praktische handvatten en daagt mensen uit tot een inspirerende duurzaamheidsactie.

Green Challenge Pop-Up
Duurzaam denken leidt niet altijd tot duurzaam doen. Changemaker Kevin Welie bedacht de Green Challenge Pop-up en gaat bewijzen dat je leefstijl verduurzamen makkelijk en leuk is! Wie klaar is voor een groene uitdaging is van 3 tot 24 augustus welkom om de bijzondere kunstinstallatie, mede mogelijk gemaakt door Stadsmakers013 en Art Fact, te bewonderen in het FutureLab van de LocHal in Tilburg.

“Er zijn naar mijn mening te weinig initiatieven die duurzaamheid op een toffe manier naar het publiek toebrengen. Door een kunst pop-up te plaatsen in de openbare ruimte hoop ik dat mensen hier op een organische wijze mee in aanraking komen.” -Kevin Welie.

Fotografie door Seye Cadmus.

Scan & Select Green Challenges
De Green Challenge Pop-Up werkt vrij simpel: op de locatie staat een object met een hendel, gemaakt van hout.

Fotografie door Seye Cadmus.

Trek aan de hendel en krijg je een mysterieus kaartje met een code.

Fotografie door Seye Cadmus.

Scan deze code met een smartphone-camera en je beland op het online platform. Hier kun je kiezen uit allerlei groene uitdagingen (Green Challenges).

Fotografie door Seye Cadmus.

Start jij met vega-vrijdagen? Sla jij plastic flesjes water over of neem je vaker de fiets in plaats van de auto? Bij elke challenge kom je te weten wat je bereikt met jouw inspanning. Vaak red je niet alleen een stukje klimaat, maar bespaar je ook geld, ontdek je nieuwe gerechten of werk je tegelijkertijd aan je gezondheid. Bepaal zelf hoe lang je deze uitdaging wilt aangaan en daag je vrienden, familie of bekenden uit. Wie van jullie houdt het langer vol en haalt de eindstreep? Met de hashtag #greenchallenge013 kun je jouw foto’s en video’s van de challenge delen. Deze worden gebundeld in een feed op het online platform. Zo zie jij wat je samen met anderen bereikt en in bloei zet, en dat creëert verbinding.

Plant het groeikaartje
Geef terug aan de natuur met het mysterieuze kaartje. Deze bevat namelijk zaadjes die je op elk moment van de challenge kunt planten en laten groeien. Het plantje herinnert mensen aan de Green Challenge en de dringende klimaatkwesties. Deze bewustwording is hard nodig, want we consumeren veel sneller dan dat de aarde haar voorraad weer kan aanvullen. Combineer dit extreme vervuiling, beperkte grondstoffen en bevolkingsgroei.

Na de LocHal blijft de installatie rouleren op diverse binnenlocaties in Tilburg.

“Zodoende komen verschillende wijken en mentaliteiten in aanraking met dit thema. De verantwoordelijkheid voor een leefbare toekomst dragen we gezamenlijk en ik hoop daar met dit project aan bij te kunnen dragen.”, aldus Kevin.

Nu ben je misschien nieuwsgierig naar wat zich ontkiemt van de zaadjes? Tijd voor actie dus, maar dan wél op een leuke manier! Meer informatie en aanmelden? Ga naar www.bibliotheekmb.nl/agenda/21-08-aug/green-challenge-pop-up/.